ReMind
    Begeleiding Ziekte, Rouw & Verlies 

Lieke Jongenelen

Met veel enthousiasme ben ik werkzaam als gespecialiseerd Jeugdhulpverlener. Ruim 25 jaar werk ik voornamelijk met gezinnen die te maken hebben met ziekte, rouw en verlies. De eerste 5 jaar was ik werkzaam als pedagogisch medewerker op de kinderafdeling van het St. Franciscus ziekenhuis (momenteel Bravis ziekenhuis) in Roosendaal. De laatste 20 jaar werk ik, naast ZZP-er, als gespecialiseerd ambulant hulpverlener bij een grote jeugdhulpverleningsorganisatie. Binnen mijn werk heb ik veel ervaring opgedaan in het begeleiden van kinderen/jongeren en hun ouders bij ziekte en rouw bij hen thuis, in het ziekenhuis of op scholen. Daarnaast heb ik ervaring in het opzetten en begeleiden van groepsinterventies voor kinderen en jongeren en ouders die te maken hebben met ziekte of rouw.

Het is voor mij een uitdaging om, op een zo passend mogelijke manier, kinderen/jongeren en hun ouders te begeleiden bij ziekte en rouw.  Ik vind het erg belangrijk om samen te zoeken naar een manier van het leren omgaan met de situatie waar je je als kind/jongere, ouder, gezin of school in bevindt. Ik ga in mijn werkwijze uit van wat er goed gaat, wat de ander raakt en ik luister naar het verhaal bij de zoektocht naar de weg om verder te kunnen in de toekomst met alles wat je meemaakt.

Ik sta voor betrouwbaarheid, verbinding en openheid als persoon en streef ernaar om een goede samenwerking en goed en open contact te hebben.

 Ik heb naast mijn jarenlange ervaring in gezinnen en op scholen veel opleidingen gedaan om kinderen/jongeren, hun gezinnen en scholen zo goed mogelijk te kunnen begeleiden bij ziekte en rouw. Ik heb onder andere meerdere post-HBO opleidingen gedaan bij Jolenta Lavell over de begeleiding van ziekte in gezinnen. Tevens heb ik de opleidingen ouderbegeleiding en rouw gevolgd van de Interactie Academie in Antwerpen. De opleiding Gedeeld Verdriet voor kinderen en jongeren vanuit Expertisecentrum Omgaan met Verlies is een waardevolle aanvulling die ik in veel gezinnen en in het werken met groepen (groepsinterventies met kinderen/jongeren en ouders) en op scholen gebruik. Ik ben gecertificeerd Brain Blocks begeleider.

In 2022 ben ik afgestudeerd aan de Post-HBO opleiding Begeleiden bij Rouw en Verlies van de HZ University of Applied Sciences met als hoofdopleiders Manu Keirse en Luuc Smit.

Wil je graag meer weten over mij en wat ik voor jou kan betekenen vanuit mijn werk bij ReMind Rouw&Verlies, dan kom ik graag met je in contact om mezelf verder aan je/jullie voor te stellen!

 


 

 
 
 
E-mailen
Bellen
Info